Waarom zou je koud douchen?

Waarom zou je koud douchen? Een warme douche is toch veel fijner. Wie gaat er nou vrijwillig onder een straal koud water staan dat is toch helemaal niet lekker! Toch is er een groeiende groep mensen die zweren bij koud douchen, of het nemen van een ijsbad. Wil jij weten waarom ze dit doen? Lees dan snel verder.

Bol sale
Profiteer nu van extreem hoge kortingen!

Koud douchen voordelen

Goed je weet nu een paar voordelen. Maar er zijn er nog meer! we sommen ze even op.

  • Gaat huidveroudering tegen
  • Stimuleert de doorbloeding
  • Je bent gelijk klaar wakker
  • je traint je lichaam en geest om met stress om te gaan
  • Het verbeterd de weestand
  • Je wordt minder vaak ziek
  • Verlaagt de bloeddruk
  • Reguleert het zenuwstelsel
  • Gaat blessures tegen
  • Geeft je een frisse uitstraling

En ja het vergt wat wilskracht om koud te douchen. Maar daarom voelt het extra goed wanneer je het toch doet. Begin je dag met een overwinning. bewijs vroeg in de ochtend aan jezelf dat je alles kunt waar je je toe zet, en wordt onoverwinnelijk!

Meer weten over waar de hype vandaan komt. Lees dan het boek van Wim “the ice-man” Hof

Koud douchen gezond

Als je het filmpje hierboven bekeken hebt. Dan ben je een beetje op de hoogte van de gezondheidsvoordelen van koud douchen. En het is zo simpel elke keer wanneer je doucht, even de kraan koud zetten. Slechts 30 seconden levert al bewezen gezondheidsverbetering. Kan jij het langer volhouden dan 30 seconden, helemaal top! Wacht niet langer en begin vandaag nog met de koude revolutie. En een extra voordeel… Je bespaart op de gasrekening.

Koud douchen afvallen

Maar dat is niet alles doordat blootstelling aan kou de verbranding van bruin vet stimuleert kan een koude douche je helpen met afvallen. Daarnaast geeft het ook psychologische voordelen. Door jezelf te dwingen iets te doen wat moeite kost en waar doorzettingsvermogen voor nodig is. Leer je jezelf om moeilijke beslissingen te maken, je zelfvertrouwen groeit, je kunt beter met stress omgaan, je wordt mentaal sterker. Allemaal redenen om vandaag nog te beginnen.

Is koud douchen slecht voor je

Nee koud douchen is voor de meeste van ons zeker niet ongezond. Wanneer moet je wel voorzichtig zijn? Als je bijvoorbeeld hartklachten hebt of andere aandoeningen of ziektes hebt. Ook zwangere vrouwen kunnen mogelijk voor de zekerheid beter eerst even contact op nemen met de verloskundige.

Verwen jezelf met één van deze heerlijke olieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *