Ik wil bloggen!

Ik wil bloggen!
De verloren kunt van het bloggen, waar het bijhouden van een blog in de opkomst dagen van het internet heel gewoon was, is het tegenwoordig voor vele vergaan tot een afgedankte hobby. Maar waarom? het concept van bloggen is niets veranderd dus waarom wordt het nu minder gedaan,
is het omdat de behoefte aan een blog of online dagboek minder is, was het iets van de jeugd van toen en zijn dat nu allemaal verveelde 30 jarige met een baan en verantwoordelijkheden? Wie zal het zeggen.

Wat ik je wel kan zeggen is dat het schrijven van een blog helend is voor de geest, schrijf je frustraties van je af, laat je creatieve geest de vrije loop in een fan-fiction, begin met dat idee voor een boek wat je al jaren hebt en kijk hoever je kunt komen. De mogelijkheden zijn eindeloos, en het is nu makkelijker dan ooit!

En het mooiste? je kunt geld verdienen door te bloggen, gewoon vanuit huis iets leuks doen en daar nog voor betaald worden ook, hoe geweldig is dat?!

Waarom zijn we gestopt met bloggen?

Door de geschiedenis heen is het opschrijven van je gevoelens en gedachtes altijd heel gewoon geweest, vaak was dit een manier om met bepaalde uitdagingen om te gaan.

We kennen allemaal de beelden uit oudere films waarin (merendeels) jonge meiden hun diepste verlangens duisterste gedachten en stiekeme verliefdheden opschreven. Voor andere werd het oude vertrouwde dagboek meer gebruikt als notitie boekje voor proza, poëzie of lijstjes over de leukste jongens.

Met de opkomst van het internet werd het dagboek vervangen door blogs, eerst in de meest simpele vormen op websites waar je een profiel kon aanmaken, en later waagde sommigen zich eraan om een eigen website te maken. De grootste verandering was echter niet switch van pen&papier naar digitaal, de grootste verandering was dat mensen hun “dagboek” gingen delen.

Dit was onbekend terrein het dagboek was altijd privé, iets dat werd verstopt onder het matras en beveiligd met een hangslotje. Je broertje die het koste wat het kost probeerde te bemachtigen om je te pesten met je laatste kalverliefde, en nu stond het gewoon online voor iedereen om te lezen. Eerlijk is eerlijk vaak werden deze blogs geschreven onder een pseudoniem maar toch, de ooit zo gekoesterde geheimen werden nu met iedereen gedeeld.

Later werd dit concept nog verder uitgewerkt met websites als, Hyves, Myspace, en uiteindelijk Facebook. Nog weer later kwamen Pinterest, Instagram en als laatste toevoeging TikTok. Nu worden deze latere platformen steeds minder gebruikt als “dagboek” en meer voor zogenaamde dansjes en liedjes, waarvoor de jeugd elkaar genadeloos beoordeeld en veroordeeld met alle gevolgen van dien. De oude blog is vervangen door goedkoop inhoudsloos vermaak, door makkelijk swipebare content waar je niet wijzer van wordt. De blog is door deze constante afleiding bijna uitgestorven.

Waarom bloggen terug moet komen

We hebben nu een redelijk hypotheses over waarom de aloude blog steeds zeldzamer wordt, maar ongeacht de reden het is hartstikke zonde. Het werkt rustgevend om je gedachte op te schrijven het is heilzaam om je problemen te erkennen en van je af te schrijven, dit is niet voor niets een veel gebruikte vorm van therapie.


Juist in deze snel veranderende wereld waarin iedereen maar heen en weer rent als een kip zonder kop, kan ik een ieder aanraden om af en toe heel bewust de tijd te nemen om de wirwar van hersenspinsels op een rijtje te zetten.

Ik heb geen tijd om te bloggen

Wat een slap excuus, als je heel eerlijk bent tegen jezelf dan weet jij ook wel dat dit onzin is. Als je tijd hebt om te swipen op Tinder en te scrollen op 9gag dan heb je ook tijd om te bloggen, als je 1 serie minder kijkt op Netflix dan heb je alle tijd die je nodig hebt.

Hoewel er nog steeds platformen zijn waarop je dit kunt doen, is het anno2022 makkelijker dan ooit om een eigen website te maken, als je een PC of laptop hebt met internet verbinding dan heb je al genoeg. Voor de kosten hoef je het ook niet te laten, een domeinnaam kost maar een paar euro per jaar.

Ja maar…. ik weet niet hoe je een website bouwt. Geen zorgen ook dit is tegenwoordig iets wat iedereen kan, het grootste meest gebruikte programma hiervoor is WordPress, hiermee kan iedereen een website bouwen, en kom je er niet uit dan zijn er talloze instructievideo’s en artikelen op Youtube en Google die je hiermee kunnen helpen.

Geld verdienen met bloggen

Zelfs als je niet wilt bloggen om het als dagboek of iets dergelijks te gebruiken, doe het dan om wat extra geld te verdienen. Want hoewel bloggen voor de fun bijna is overleden is bloggen voor geld een booming business!

Het concept hierachter heet “Affiliate marketing”

Affiliate marketing werkt als volgt. Jij maakt reclame voor andermans product, en wanneer iemand door jouw reclame het product koopt dan ontvang je daarvoor een commissie. Hoe maak je dan reclame? Door te bloggen natuurlijk! schrijf op jouw website een blog over een cursus die je gevolgd hebt of een product wat je veel gebruikt plaats hierbij een reclame link en verdien zo geld vanachter je laptop.

Hoeveel geld kun je verdienen met bloggen

Koop het e-Book voor slecht €19,99

Hoewel dit niet over één nacht ijs gaat, kun je bijna onbeperkt geld verdienen door te bloggen. Wanneer jouw blog online staat blijft het online staan, het internet slaapt niet dus jouw reclame is altijd bereikbaar voor iedereen.
Op deze manier kun je met wat doorzettingsvermogen honderden tot duizenden euro’s per maand verdienen!

Dit is voor iedereen te bereiken, en met wat hulp misschien nog wel sneller dan je denkt. Gelukkig is die hulp beschikbaar, zo heeft Esmée van het gerenommeerde blog Esmée lifestyle een E-book geschreven over hoe ook jij dit kunt!

Met dit zeer uitgebreide e-Book wordt bloggen helemaal een makkie, Voor slecht €19,99 is geld verdienen met een blog binnen handbereik!

Ben je nu nieuwsgierig naar hoe het allemaal werkt? Wacht dan niet langer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *