30 Dagen water challenge

30 Dagen water challenge. Wat gebeurt er als je 30 dagen alleen maar water drinkt?
We weten allemaal dat water goed is en al het andere wat je drinkt in meer of mindere mate “slecht” voor je is. Toch zijn er maar enkele onder ons die zich volledig ontzien van alle lekkere vruchten sapjes, witte wijntjes en latte machiato’s. De meeste van ons proberen het zelfs niet eens om met alleen water om te drinken de dag door te komen, en toch is het de moeite waard om het is een tijdje te doen, en dit is waarom!

Voordelen van alleen water drinken

Je valt af

Door alleen water te drinken, krijg je minder calorieën binnen water bevat namelijk 0 calorieën. Doordat je minder calorieën inneemt zal je dus (afhankelijk van je eetgewoontes) gaan afvallen. En nee ik beloof geen sgouden bergen van 5 kg per week minder, maar langzaam maar zeker zal je verschil gaan merken, en alle kleine beetje helpen.

Gezond drinken combineren met gezonde voeding voor een fantastisch resultaat klik hier!

Je voelt je fitter

Doordat je minder in fabrieken gemaakte rotzooi drinkt krijg je vanzelfsprekend minder slechte chemische bagger binnen. Waar je lichaam normaal extra moeite moet doen voor het afvoeren van al die ongewenste en bovenal onnodige toevoegingen. Ontlast je je lichaam nu door alleen zuiver water te drinken. hierdoor blijft er meer energie over voor andere dingen en voel je je in het algemeen fitter en gezonder.

Je huid wordt beter

Al die frisdranken vol ingrediënten die je vaak niet eens kunt uitspreken. hebben ongemerkt een gigantische impact op je uiterlijk. De chemische toevoegingen die in deze drankjes zitten worden namelijk niet (allemaal) afgebroken door je lijf, en hoewel je lichaam afvalstoffen behalve afbreken ook kan afvoeren zit hier wel een grens aan. En alles wat niet wordt afgebroken of afgevoerd wordt opgeslagen. Dit kan zich in allerlei klachten uiten zoals acne, droge huid, wallen onder de ogen etc.

Het verlaagt de bloeddruk

Als je te weinig water drinkt droog je uit. Net als dat je huid samentrekt wanneer deze uitdroogt gebeurt dit ook met je bloedvaten. Doordat je bloedvaten vernauwen moet je hart harder pompen om je bloed te laten circuleren, hierdoor stijgt de bloeddruk

Je stemming verbeterd

Een gebrek aan vocht heeft direct invloed op je gemoedstoestand, door te weinig te drinken raak je vermoeid en wordt je prikkelig. Je snauwt naar mensen om de kleinste dingen, en niemand wil nog bij je in de buurt zijn. Vaak denk je dan dat je slecht geslapen hebt. Niet heel raar aangezien je mentaal ook moe bent en loopt te gapen, vaak is de oorzaak echter niet te weinig slaap maar te weinig vocht. Dus begin je dag goed door je vochtbalans op peil te brengen en drink zodra je wakker wordt direct 2 glazen water.

Je metabolisme verbeterd

Allereerst wat is je metabolisme?
Je metabolisme zorgt voor de omzetting van voedingsstoffen naar energie, en zorgt er ook voor dat je deze energie kunt gebruiken bv. om te bewegen, maar ook voor de onbewuste functies in je lijf zoals ademhaling, spijsvertering, warm blijven, bloedsomloop etc.
Wanneer je energie niet gebruikt zorgt je metabolisme er ook voor dat deze energie wordt opgeslagen. Als laatste zorgt je metabolisme ook voor het afvoeren van afvalstoffen uit je lijf.

Bovenstaande gelezen te hebben, lijkt het mij duidelijk dat een goed werkend metabolisme van belang is voor je gezondheid. Tenslotte kan een slecht werkend metabolisme minder goed afvalstoffen afvoeren, en wordt ook je energiedistributie minder. Wanneer je je futloos voelt zonder dat je veel gedaan hebt kan het best wel eens zijn dat je metabolisme niet optimaal is.

Daarnaast blijven er afvalstoffen in je lichaam achter die vervolgens in je lichaam worden opgeslagen, dit met alle gevolgen van dien. Niet alleen Kun je direct last hebben van deze extra afvalstoffen omdat ze bepaalde lichaamsfuncties verminderen. Maar de opgeslagen afvalstoffen komen uiteindelijk ook weer is een keer vrij, waardoor je er lang nadat je ze genuttigd hebt nog steeds last van kunt krijgen.

Een goed werkend metabolisme heeft dus enorm veel voordelen, een goede eerste stap om je metabolisme optimaal werkend te krijgen is door alleen water te drinken. Door alleen water te drinken belast je je lichaam minder met allerlei chemische rotzooi die vandaag de dag wordt gebruikt in vrijwel alles wat je drinkt siroop, vruchtensap, alcohol, frisdrank noem maar op.

Het verbeterd de hersenactiviteit

Onze hersenen bestaan voor z’n 80% uit water, een gebrek aan water heeft dus een directe negatieve invloed op je mentale vermogen. Je denkt minder snel, kan minder goed beslissingen nemen en reageert impulsiever. Door deze toegenomen impulsiviteit neem je sneller de verkeerde beslissing. Je pak eerder een koekje dan een appel, blijft liever op de bank liggen dan dat je gaat hardlopen, Bestelt liever pizza dan dat je gezond kookt je snapt het wel.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *